30 April 2010

relaks tak habis lagi...

Kita relaks lagi...keputusan di Hulu Selangor- MIC 3 UMNO 0...MIC dapat Senator, MP dan lepas ni Tim Menteri....UMNO tarak dapat apa...dapat Melayu 52%.....biarkanlah kebodohan UMNO tu...kita relaks minda lagi..kita tengok RUMAH BAS PULA...JOM

29 April 2010

Relaks sekejap (untuk Ust Yusof Embong)...kita tengok tandas mewah


Memahami Titah Sultan Selangor

Sultan Selangor Sultan Sharafuddin Idris Shah, hari ini bertitah sesiapa yang tidak bersetuju dengan peraturan larangan berpolitik di masjid dan surau supaya tidak perlu datang ke negeri itu. Jelas baginda, tujuan larangan masjid daripada digunakan sebagai pentas politik adalah untuk menjaga kesucian dan keharmonian tempat ibadah itu.
"Ini adalah kerana masjid dan surau merupakan tempat umat Islam berkumpul bagi melaksanakan amal ibadat dan mengeratkan silaturahim sesama mereka. "Sekiranya masjid dan surau dibiarkan sebagai pentas kempen politik adalah dikhuatiri ia akan disalahgunakan oleh pihak tidak bertanggungjawab dengan melakukan perbuatan yang boleh mencemari kesuciannya seperti caci mencaci, fitnah memfitnah, tohmahan yang tidak berasas dan memburukkan keperibadian seseorang," titah baginda ketika merasmikan Sekolah Agama Menengah Tinggi Hisamuddin di Jalan Kota, Klang. Baginda berititah, jika ingin datang ke Selangor, mereka yang terbabit hendaklah mematuhi segala peraturan dan undang-undang yang telah ditetapkan. "Jika sekiranya seorang itu tidak bersetuju dengan peraturan yang telah ditetapkan di Selangor ini, maka hendaklah beliau mengelakkan diri daripada datang ke negeri ini." Sultan Sharafuddin memberikan penjelasan itu memandangkan ada sesetengah ahli politik mempertikaikan titah baginda dan menganggapnya sebagai karut dan peninggalan penjajah.

Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat pada 23 April lalu menempelak Jabatan Agama Islam (JAIS) yang melarang pemimpin politik berceramah di masjid untuk kepentingan politik. "Siapa ajar tak boleh cakap politik dalam masjid. Allah memerintah manusia dengan keadilan. Keadilan ada urusan politik, dibaca dalam al-Quran, dalam masjid," katanya sambil membaca sepotong ayat al-Quran.

"Allahu Akbar, kita azan, ini politik. Mengajak orang ramai pergi ke masjid, ini politik... Ini kerja-kerja saki baki ajaran penjajah barat yang mengasingkan ajaran agama dan politik... Ini adalah ajaran karut yang ditinggalkan oleh Inggeris yang diterima oleh manusia Muslim. (Saya) rasa dukacita," katanya.
***********************************************************************************

Yang ni pulak macamana? menggunakan agama ke? mempergunakan agama? mufti-mufti yang hebat-hebat mana kitab masing-masing...boleh ke....golongan memperjuangkan sekular menggunakan masjid untuk solat hajat bagi kemenangan bukan Islam bagi meneruskan perjuangan sekular dan menindas rakyat?!! ha camna? jangan pulak bila baca bab ulamak jahat rasa tak kena pada kita

28 April 2010

Ada satu Cerita..Hero yang sama

Semasa hangat PRK Kuala Terengganu dulu....DIA yang telah serahkan satu Cek Besar bernilai lebih 400 Juta...tapi rupanya ini hanyalah lakonan semata-mata...atau kata lainnya penipu besar


Hari ini.... pelakon yang sama...nilainya kecil lagi...kalau Jumlah RM 408,600,000.00 pun dia tipu...apa la sangat dengan RM 3,000,000.00
Hoi...hak rakyat Melayu Islam Kelantan , Terengganu bila nak bayar??!!!

Sudah-sudah la tipu rakyat

26 April 2010

Cuba kita teka sapa yang kena?...yang pasti UMNO tak salah

Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) Terenganu telah selesai menjalankan siasatan kejadian bumbung utama Stadium Sultan Mizan Zainal Abidin (SSMZA) yang runtuh pada 2 Jun tahun lepas.

Pengarah SPRM Terengganu, Ahmad Saberi Hussin berkata, kertas siasatan mengenai kejadian itu telah dihantar ke pejabat Pendakwa Raya dua minggu lepas untuk tindakan lanjut.


"Bergantung kepada mereka (Pendakwa Raya) untuk tindakan selanjutnya," kata Ahmad kepada pemberita selepas merasmikan kempen Bersama Lakukan Perubahan, Perangi Rasuah di sini hari ini.

Dalam kejadian 2 Jun tahun lepas, bumbung utama stadium yang berharga RM292 juta itu runtuh setelah setahun siap dibina untuk kejohanan Sukan Malaysia (Sukma) melibatkan tempat utama dan sehingga ini kerja-kerja baik pulih stadium itu masih belum dijalankan.

Mengenai runtuhan para besi tingkat empat ketika kerja-kerja pembinaan konkrit tangki air di Institut Oseanografi dan Institut Akuakultur Tropika Universiti Malaysia Terengganu (UMT), Ahmad berkata, SPRM tidak melakukan siasatan berhubung kejadian itu.

Sementara itu, Ahmad berkata, bagi tempoh tiga bulan pertama tahun ini SPRM menerima 120 maklumat mengenai rasuah dan daripada jumlah itu sebanyak 83 kes telah dibuka kertas siasatan.

Katanya, bagi tempoh itu juga SPRM menahan 11 individu berbanding lapan individu bagi tempoh yang sama tahun lepas.Pada majlis itu, 10 pegawai dari agensi penguatkuasaan menerima sijil penghargaan SPRM. - BERNAMA


'Paste'kan ke Blog Anda Tanda Sokongan

Koleksi Ayahanda