05 Januari 2011

Pejuangan MelayuInikah yang dimaksudkan oleh UMNO sebagai pejuangan melayu, mempertahankan melayu, kalau inilah caranya melayu di perjuangkan terlalu jauh rupanya daripada tamaddun, kalau ada orang yang menyatakan kita ini bukan berasal dari Malaysia, atau Indonesia...apa yang merugikan kita, adakah dengan pandangan itu akan hilang kemelayuan kita, atau menyebabkan kita tak leh masuk syurga Allah pada hari akhirat kelak.

Sebab itulah dalam kehidupan kita seharian....pertimbangan kita ialah Islam, kerana dengan Islam sahaja yang akan boleh di jadikan hujjah apabila berdepan dengan Allah kelak, apa Melayu boleh buat bila berdepan dengan Allah kelak?!!....melayu boleh bagi syafaat ke? melayu boleh mudahkan kita berjalan diatas Sirot ke? atau melayu boleh menyebabkan malaikat penjaga neraka takut pada kita.

So...tak padan la kita nak hina orang..walaupun dia tu bukan Islam dan bukan Melayu hanya kerana dia komen pasal melayu sebab kalau mati atas dasar melayu tak mati syahid bro....mati pertahankan Islam bari syahid bro....... tapi...ini lah perjuangan UMNO

'Paste'kan ke Blog Anda Tanda Sokongan

Koleksi Ayahanda